Kylling

Idag blev jag Malenes hackkyckling.

Vi hade lika rätt båda två.


Bonusbild

image138

Äh, ni måste bara se den här också. Magiskt! Också från Holmen

Uppvärmda

image137

När vi hade värmt upp ansiktmusklerna gick vi till Turbinerhallerne och lyssnade på min klasskompis Thors band.
Funky, Hendrixigt, och skruvat. Och väldigt bra.
Vi tog fel buss hem. Klev av nånstans i Österbro och fick gå i en timme. Under tystnad.

Grimas-dag

     

Dagen efter galejen roade vi oss med ansiktsförvrängning.


Fest på holmen

image126

Vi (Fredde och jag) hjälpte Erik och Jenny att fira Eriks examen. Han är numera flygledare. Galejen var på en kaj på Holmen, alldeles bakom Operaen. Och den här bilden väljer jag för att illustrera hur nära naturen man känner sig när man är på Holmen.
Det var varmt, solnedgång, All-you-can-drink (eftersom svenska luftfartsverket inte ville vara sämre när de fick höra att danska luftfartsverket sponsrat festen, så drog de till med dubbla summan. Vi hade nog hoppats på en flashig efterrätt och ett bättre liveband, men det var alkoholen som vann och jag har aldrig förr och förhoppningsvis aldrig i framtiden sett så många fulla flygledare under samma tak.) och dans.

Jag tänker lite på Jonathan när jag ser den här bilden.

Vägg

image125

Blått

image124

Hierta PÅ Carlsberg

image123

Ett resultat av workshop i fotografi

Kinaplask

image121

Kina i Valby

image120

Nå, kanske är det inte boken som gör´t, men Kina var vi i iallafall.

Valbyparken

image119

Mål:Havet.

Maskineri och en strimma sol

image117

Carlsbergs hjärta igen.

Maskineri

image116

I Carlsbergs hemliga hierta.

Passande propaganda

image115

Feminist i själ och hjärta.


Ego

Idag har jag gjort mycket bra. Idag är en sån dag då jag känner mig trygg i tanken på mig själv i min framtida yrkeskarriär. Och vid sidan av mitt stärkta självförtroende så har grupparbetet blivit roligare på sistone. Jag tror att det kan bero ganska mycket på isländskan. Hon är som islänningar är mest (i mina fördomsfulla ögon), som Björk alltså. Impulsiv, sjunger och trallar, pratar ganska konstigt, och ska på Roskildefestivalen senare. Och så säger hon omodernt 'Yeeeeeeey' och 'Oh my God'. Det är kul. Hon tillför en avslappnad stämning i gruppen, i förhållande till den arkitekt-fåniga stämning som kan inträda ganska ofta (och mest ofta innan drängarna har gått hem). Jisses vad arbetet tog fart när de hade gått hem idag.

Så här har vårt arbete sett ut hittills:
Först skrev vi programmet, då visste vi inte vad vi höll på med. Vi diskuterade i kanske en halvtimme, och sen skrev vi allt. Sen har vi försökt jobba fram vårt projektförslag utifrån det program som vi själv inte förstår något av. Ingen har riktigt kunnat formulera för sig själv vad det är vi håller på med.
Men idag hade vi den förlösande diskussionen. Då kom vi fram till att vi i princip tänkte likadant, men med varsina vinklingar som inte riktigt gick att skapa en gemensam bild av.
Därefter tänkte vi att vi måste bygga en modell. Så vi kan se de volymer och rum vi snakker om. Det gick trögt för drängarna ville göra en acetonbild och det krävde den stora koperingsmaskinen som inte ville fungera idag. Så då gjorde vi allt för hand i stället. Och det gick lite trögt, ända tills drängarna gick hem.
Då kom vi igång. Vi som var kvar. Lisa, Åse, Belinda (isländskan) och jag. De två förstnämnda byggde terräng och jag och Belinda brände frigolit i verkstaden. Där hittade vi en sprayflaska med guldfärg, som vi lattjade med lite.
tex så sprayade jag min mobil. Den blev bling-bling och ännu mer vardagsglamourig!

Ja, men nu är det dags att gå hem.
Hem och följa judinnan Ninas öde.


En bild på....

image114

...vardagsglamour! Guldstrumporna!

[Kort härefter laddade jag mp3-spelaren med Darin och sprang en runda i parken, kanske har jag aldrig känt mig så lyckligt tantig som jag gjorde då. Time flies, time flies. "Mamma, jag -din lilla flicka- har blivit stor tant nu".]


Besøg af min kæreste

image113

Vi gjorde så mycket saker hela tiden. Inte konstigt man blir trött. T ex så: köpte vi kostym; käkade vi pizza i parken; lyssnade vi på gitarrist och drack röd tuborg, kollade vi på film. 
Och vi hade bra väder!

Snöboll

Ok, nu har jag kramat en liten, liten snöboll och puttat iväg den nerför det höga snöklädda berget.
Återstår att se om den får fri rullning hela vägen, om den möter töväder på vägen ner, eller kanske bara plockas upp av någon annan som bygger en snögubbe av den. Vi får se.


Mittutvärdering typ

Och så tänkte jag berätta lite om hur veckan sett ut hittills. Jag känner att jag har lite dålig koll just nu. Så kanske skriver jag bara för att påminna mig om vad jag håller på med, vad jag har gjort, vad jag ska göra och vad det är jag vill.

I måndags skrev vi programmet till vårt kommande projekt. I grupp. Vid lunchtid kändes allt bra, vi hade ganska mycket text färdig, men skrev vidare under hela eftermiddagen. VId middagstid hade vi möte, då vi bestämde oss för ett nytt koncept vilket ledde till att vi reviderade (läs: raderade) tidigare text. Så skrev vi i några timmar till och ägnade ytterligare några timmar åt layouten.
Jag kom hem vid 23.30 och kände mig inte helt nöjd med programmet.
Dagen efter lämnade vi in, och så tog jag mig en lugn eftermiddag. På kvällen slöt jag upp med gänget från Uppsala som kommit på några dagars besök. Vi käkade lyxhamburgare på Carlton och hade det riktigt trevligt även fast jag aldrig känt mig riktigt hemma i det umgänget. Cyklade hem genom natten och gick upp tidigt för presentation idag. Jag var lite nervös för presentationen, eftersom jag fått hjärtklappningslikande upplevelser vid tidigare presentationer. Men jag tror min trötthet hjälpte mig här. Jag tyckte själv att jag tedde mig både behärskat, lugnt och tydligt. Fast kritiken på programmet var väntad. Det gick inte så bra. Vi ska revidera igen.

Och tröttheten blev avhjälpt på eftermiddagen idag. Jag åt en rejäl lunch. Gick och la mig på sängen. Sov i fyra timmar. Och jag bangar festligheter med Uppsalagänget ikväll. Hoppas på det möjliga besöket hos Gehl arkitekter imorgon förmiddag istället.

Jag håller på att söka lite praktik också. Fast det har stagnerat lite pga att jag samlar mig inför att ringa upp (dyra telefonsamtal) och introducera mig, gå till ett arkitektkontor i stan och presentera mig (fast jag ringer nog först), nya idéer om att kanske göra exjobbet i höst och vad det isåfall skulle vara för något, lägga fram idéerna till alla berörda, nu när hemsidan har utökats i utrymme måste jag fixa till det sista där.

Och i helgen kommer Fredde hit. Och nästa helg kommer Sus. Och helgen därpå kommer Jenny och Erik och Fredde (och, vad det verkar, 3 litauer som ska hysas i Astas rum medan hon själv åker till London). Det är kul med besök.  Kommer nån mer?
Låt mig veta.

Skorna

image112

Jag vill bara visa några av skorna vi köpte i helgen. Sedan dess har det regnat ungefär varannan minut, och jag har inte fått användning för dem. Dessvärre.


MFO by night

image110

Machine Factory Oerlikon, Zürich

Trianglar

image109

Basel

Motorväg

image108

Zürich

Signalhus

image107

Basel

Update

Ok, jag har varit en dålig bloggare på sistone.
Det beror på lika stora delar resa, soligt väder och besök.

Jag kör en kort liten review av tiden som gått:
Studieresan till Schweiz, där vi besökte Basel, Bern, Lucern, Brunnen och mest Zürich, var intensiv. Vi tittade på säkert 10 olika platser om dagen. Vi försökte att inte kapsejsa ekonomiskt i universums dyraste land. Vi brände våra vinterfragila kroppar och har säkert fått varsina slängar av lite malignt melanom, för, det hörde vi efteråt, solens strålar är väldigt direkta just nu. Vi näckade i en alpsjö. Några av oss iallafall, och däribland Torben, dataläraren. Någon sa: va fan, Johännä, sjovt att du bäääädade osså! någon annan sa:  nej, men det e fordi hon e svensk! sista dagen ville vi inget, absolut inget, annat än att köpa solbrillor och dricka bananashake på starbucks. fast sen visade det sig att vi köpte både ost, choklad, weledakrämer och en swissknife med såg (!) för bara 100 svenska stålar!

Ja, och sen kom jag hem, och fick sara på besök! Det var kul! Vi hann göra precis lagom mycket. på lördag eftermiddag möttes vi på islands brygga. Vi styrde kosan direkt mot ströget för att "göra lite shopping" och det visade sig vara en undertryckt del av mitt leverne så jag köpte två par skor och säkert hundra (läs:4) trosor.
Och lyckligtvis hittade sara också ett par skor, men för hennes del var det svårare att hitta dem för hon hade dagen till ära jättestora fötter. Därefter åkte vi till hellerup, där vi fann en badbar strand. Så det gjorde vi. Och det var inte så kallt som man skulle kunna tro. Så picnic på det och sen drog vi hemåt och lagade risodahl.
Nästa dag tog vi cyklarna och åkte till Carlsbergmuséet, som jag tyckte var riktigt bra. Smart drag att bjuda på öl, för då är alla besökare nöjda, och berättar glatt för sina vänner om det härliga muséet. Därefter drog vi till operan. med falafelstopp i Christiania. Sen tittade vi en minut på Den svarta Diamanten, ett glashus vid kajen, men somnade. Så vi missade kanske slutet. Men iallafall. Sen tänkte vi cykla till Örestad och titta på arkitektur, men viljan var kanske inte stark nog, för vi fastnade på Fisketorvet där jag shoppade brallor och Sara ett sommarkit åt Movitz. Sen cyklade vi och tog en öl på Blågårdsgade. Och därifrån cyklade vi hem och åt värsta finmiddagen.

Ja, det var en schysst helg helt enkelt, och jag blev glad av att ha Sara här.
Tiden sedan dess har ägnats åt programskrivning med gruppen.

Bilder läggs upp snart. Jag tog 475 stycken i Schweiz. Till exempel.